Ελληνικά Αγγλικά Κενό Facebook Youtube

T.K.Chiba Shihan T.K.Chiba Shihan

O T.K.Chiba Shihan γεννήθηκε το 1940 και ξεκίνησε την εξάσκηση στο aikido το 1958, έχοντας προηγουμένως εκπαιδευτεί στο judo και στο shotokan karate. Προπονήθηκε εντατικά για επτά χρόνια σαν uchideshi με τον Morihei Ueshiba , υδρυτή του aikido , καθώς επίσης ταξίδευε μαζί του ως προσωπικός uke.

Το 1960 , έχοντας λάβει το 3ο Dan, τοποθετείται στην πόλη Nagoya για να δημιουργήσει ένα δορυφορικό dojo. Δύο χρόνια αργότερα, λαμβάνει το 4ο Dan και ξεκινά να διδάσκει στο Hombu Dojo. To 1966 –κατέχοντας το 5ο Dan-τοποθετήται στην Αγγλία και ιδρύει το Aikikai of Great Britain, που αργότερα μετονομάστηκε σε British Aikido Federation. Τέσσερα χρόνια αργότερα έλαβε το 6ο Dan και τον τίτλο Shihan (Δάσκαλος των δασκάλων). Το 1975 ο Chiba Shihan επιστρέφει στην Ιαπωνία όπου για ένα χρονικό διάστημα, εκτός από διδασκαλία στο Hombu Dojo, ανέλαβε και γραμματέας του τμήματος διεθνών Θεμάτων. ΄Υστερα, κατά την διάρκεια μελέτης Zen διαλογισμού στην νομαρχία shizuoka, αποδέχεται πρόσκληση από τον οργανισμό aikido Ηνωμένων Πολιτειών και το 1981 ιδρύει το San Diego Aikikai. Για τα επόμενα είκοσι έτη, ο Chiba Shihan επικεντρώνεται στην διάδοση και εξέλιξη του aikido στην δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ισχυρές σχέσεις με Αγγλία και Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο του 2000, ο Chiba Shihan δημιουργεί το Birankai International, έναν οργανισμό που απορρόφησε και συνένωσε δασκάλους και μαθητές από United States Aikido Federation, Western Region, British Aikikai και διάφορες σχολές ανά την Ευρώπη. Το Ελληνικό Birankai είναι μέλος του Birankai International και είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το Hombu Dojo. Ο Chiba Shihan αυτή την στιγμή κατέχει τον βαθμό του 8ου Dan και συνεχίζει να διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.