Ελληνικά Αγγλικά Κενό Facebook Youtube

... στο εθιμοτυπικό της Ιαπωνικής κοινωνίας.Η "Υπόκλιση" γίνεται:
Η καθαριότητα του τάπητα προπόνησης και της σχολής είναι σημαντική. Αφήστε τα παπούτσια εκτός του χώρου προπόνησης. Χρησιμοποιήστε σαγιονάρες. Πριν εισέλθετε στον τάπητα προπόνησης φροντίστε τα πόδια να είναι καθαρά. Μετά το τέλος του μαθήματος γίνεται ο καθαρισμόςτου τάπητα, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι μαθητές.

Να είστε συνεπής στην ώρα του μαθήματος. Εάν έχετε αργήσει και κατά την στιγμή της εισόδου σας γίνεται ζέσταμα, πείτε "Onegai shimasu" και περιμένετε ανάλογη απάντηση του εκπαιδευτή. Εάν κατά την στιγμή της εισόδου σας γίνεται επίδειξη τεχνικής, πείτε "Onegai shimasu" μετά το τέλος της τεχνικής. Κάντε υπόκλιση πρώτα στην kamiza και μετά στον εκπαιδευτή.

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος τραυματιστεί, ειδοποιήστε αμέσως τον εκπαιδευτή. Εάν χρειάζεστε ξεκούραση, ζητήστε άδεια από τον εκπαιδευτή. Εάν κατά την διάρκεια του μαθήματος αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα (π.χ. πόνος στον καρπό), αναφέρετε το σε εκείνον με τον όποιον εκτελείτε μαζί τις τεχνικές. Μην φεύγετε από τον τάπητα προπόνησης χωρίς την προηγούμενη άδεια του εκπαιδευτή.

Στην αρχή του μαθήματος καθώς και όταν ζητάτε σε κάποιον να εκτελέσετε μαζί μία τεχνική, προσφωνείστε "Onegai shimasu". Όταν τελειώνει μία τεχνική, προσφωνείστε "Ευχαριστώ" σε εκέίνον με τον οποίον εκτελέσατε την τεχνική. Στο τέλος του μαθήματος προσφωνείστε "Domo arigato gozaimashita" προς τον εκπαιδευτή και έπειτα από προτροπή του, κάντε "υποκλιση" στην kamiza και προσφωνείστε "Ευχαριστώ" προς τους συνασκούμενους.

Αφού ο εκπαιδευτής κάνει επίδειξη μιας τεχνικής, οι μαθητές (ιδιαίτερα οι νέοι) δεν θα πρέπει να περιμένουν κάποιον άλλον συνασκούμενο να τους "επιλέξει". Θα πρέπει "να αναζητούν" εκείνον με τον οποίο θα εκτελέσουν μαζί την τεχνική.

Εκτός σχολής, η φόρμα προπόνησης θα πρέπει να μεταφέρεται σε σάκο και τα όπλα να είναι πάντα καλυμμένα.

Κάθε ασκούμενος θα πρέπει να έχει τα δικά του όπλα. Μην χρησιμοποιήτε τα όπλα κάποιου άλλου χωρίς την άδειά του.